Grand Kyiv Ballet : Nøtteknekkeren

Grand Kyiv Ballet : Nøtteknekkeren

Forestillinger

Henter programmet

Skuespillerne fra Grand Kyiv Ballet, som er ledende dansere ved den ukrainske ballettskolen og har representert den med verdighet de siste fem årene på verdens ledende arenaer, deltar i forestillingen.

Nøtteknekkeren er en ballett av Peter ​​Tsjaikovskij til librettoen av Marius Petipa, basert på eventyret av E.T.A. Hoffmann, opprettet og først presentert for publikum i 1892. I Hoffmanns eventyr heter jenta Mary (hovedrollen), og hennes favoritt dukke er Clara. Marius Petipa brukte akkurat dette til sin libretto.

Akt én.

På julaften begynner gjestene å samles ved Dr. Stahlbaums hus. Barna hans, Mary og Fritz, venter sammen med andre barn på gaver. Den siste gjesten er Drosselmeyer, Mary’s gudfar og ved en tilfeldighet en, trollmann. Hans evne til å bringe leker til live fascinerer og skremmer barn samtidig. Gudfaren presenterer nøtteknekkeren til Mary. Julfeiringen avsluttes og gjestene danser en avskjedsdans. Mary kommer til rommet sitt og klemmer Nøtteknekkeren.

Og så overføres handlingen til Mary’s drøm. Veggene på rommet hennes beveger seg fra hverandre, juletreet begynner å vokse, og dykkene våkner til liv. Musekongen dukker opp med sin hær av mus. Nøtteknekkeren og soldatene hans kjemper heftig og beseirer musekongen. Nøtteknekkeren blir til en prins.

Akt to.

Mary, prinsen og dukkene som har våknet til liv, gleder seg, feirer og danser under stjernehimmelen nær et fantastisk vakkert juletre. Rundt dem er det et snøstorm. Spanske, kinesiske, arabiske og slaviske dukker danser i glede over seier over musekongen, som var synonymt med ondskap.Alle forbereder bryllupet til Mary og Prinsen. Drosselmeyer dukker opp og alt forandrer seg igjen. Mary våkner med Nøtteknekkeren i armene.

Nøtteknekkeren er et vakkert, smart og relevant eventyr!!! Et eventyr hvor en drøm skaper livet, hvor det gode vinner over det onde, hvor vennlighet forandrer verden til det bedre.

Ved å danse denne balletten gjør Grand Kyiv Ballet-troppen det også godt. Fordi en del av pengene mottatt under turen vil bli brukt på renovering av Ukrainsk Ballet Academy i Kyiv og reparasjon av balett ungdomsfelles borettslag.

Ved å kjøpe billett til denne forestillingen vil du lage en fantastisk gave til deg selv, dine barn og barnebarn. Berøring av Nøtteknekker-eventyret vil gi et uforglemmelig inntrykk. Og julenattens godhet vil bli videreført!!!

Forestillingstid: 2 timer med pause.

Anbefalt for et publikum på 5 år og eldre.