BAUTA – dikteren Martin Vestliens liv og virke i ord og toner

BAUTA – dikterens Martin Vestliens liv og virke i ord og toner.

Forestillinger

Henter programmet

Teater i Glåmdal i samarbeid med VM-Trosserne presenterer en helt ny forestilling om Finnskogdikteren Martin Vestlien. Han var i likhet med Hans Børli skogsarbeider hele sitt yrkesaktive liv, og hentet mye av sin inspirasjon og bilder fra skogen. Han debuterte høsten 1941, godt hjulpet av Rolf Jacobsen. «Vers fra Finnskogen» ble en stor suksess, der vi finner de vakreste naturskildringer, masse skjemt og humor, lengsel etter den store kjærligheten og bitende ironi om knoget i skogen.

Mange komponister har satt tone til Vestliens dikt gjennom årene, og medlemmene i VM- Trosserne har skrevet mye nytt til denne forestillingen. De framfører også all musikk live. Øivind Roos har skrevet manus til og har regi på «Bauta», som må kunne kalles et syngespill eller en cabaret. På scenen treffer du den vaskeekte finnskogingen Pål H. Eriksmoen som Martin Vestlien, for øvrig Kjetil Foseid, Eva Vermundsberget, Lars Thyholdt, Even Finsrud, Birgitte Derås Bergset, Lars Ovlien, Evina Vermundsberget Roos og Øivind Roos.

Mette Skogbakken har scenografi og kostymeansvar, Johny Gullaker Johnsen er teknisk ansvarlig. Foto: Kjell Ivar Wålberg.